Cha Dan – Thee Ei 茶蛋

Aankomende Paasdagen de show stelen? We got you! Bijna even makkelijk als een gewoon eitje koken en wauw-effect gegarandeerd, deze lekkere Chinese thee eieren zijn zeker het proberen waard.

Onze leuke marble-look eitjes hebben een kruidige smaak en zijn ontzettend populair in Azië. Met dit recept laten wij zien hoe je dit simpele en lekkere gerecht kunt maken.

 

Wat heb je nodig?

1 liter water
4 eieren
2 eetlepels Jasmijn thee
2 steranijs
1 kaneelstokje (doormidden gebroken)
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
2 eetlepels sojasaus
Optioneel: 1 theelepel Szechuan peper

Bereiding:

1. Doe het water, de steranijs, het kaneelstokje en de Szechuan pepers in de pan en zet op het vuur
2. Zodra het water kookt voeg je suiker, zout en sojasaus toe in de pan
3. Kook het geheel ongeveer 10 minuten
4. Voeg dan de thee en de eieren toe en laat ze net tegen de kook aan 10 minuten in de pan op het vuur
5. Neem de pan van het vuur en tik voorzichtig met de bolle kant van een lepel op het ei zodat er barstjes ontstaan. Hoe kleiner de barstjes, hoe mooier het resultaat. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk stukjes uit de schaal tikt.
6. Laat de smaken en de kleur een nachtje op kamertemperatuur in de eieren trekken.
7. Pel de eieren vlak voor het serveren.

Deel jouw thee eieren via Instagram en tag @dmmsmmen, wij zijn benieuwd om je creaties te zien!

Happy cooking!