Over ons

DmmSmm

DmmSmm wordt gemaakt door Treasure Dim Sum Products. Treasure Dim Sum Products BV staat al ruim 30 jaar voor authenticiteit & top kwaliteit. De heerlijke kwaliteits Dim Sum producten worden uitgeleverd in heel Europa aan groothandel en horeca. De producten voor de Dim Sum worden elke dag bereid met verse ingrediënten en dan direct ingevroren. Zo blijft onze Dim Sum zo vers mogelijk.

In de volledig ingerichte productie-unit in Amstelveen worden de Dim Sum stuk voor stuk deels met de hand, deels semiautomatisch gemaakt.

Bij DmmSmm zit het in de familie

Het is een echt familiebedrijf met inmiddels de 2e generatie. Man Kin Ho begon het bedrijf in 1990 en inmiddels bouwen zijn kinderen Jennifer en Koon het verder uit.

Hoe het begon: het verhaal achter onze Dim Sum 

De grondlegger van de Dim Sum in Nederland is Man Kin Ho. Hij verliet in 1972 zijn geboorteland Hongkong om in Nederland kunst te studeren. Hij was een groot bewonderaar van Rembrand van Rijn, maakte ook kennis met de schilders Vermeer en van Gogh en raakte onder de indruk van de mooie felle en pure kleuren die zij gebruikten.

Man Kin Ho moest eerst Nederlands leren en geld verdienen om zijn kunststudie te bekostigen. Hij begon in de keuken van een Chinees-Indisch restaurant van onderaf aan. Hij verbaasde zich over de gerechten die Nederlanders als de Chinese keuken zagen, gefrituurd vlees met heel veel saus, ketjap, sambal en grote porties met een spiegelei erop. “Dat eet je in China helemaal niet”. Dit was zo anders dan zijn kennis van de verfijnde Chinese keuken. Hij weigerde te geloven dat Nederlanders niet van de traditionele Chinese keuken zouden kunnen houden en hij besloot de Nederlanders eens te laten proeven wat de echte Chinese keuken was.

In 1976 opende hij een eigen restaurantje, Shanghai Noodle, op de Zeedijk in Amsterdam. De muren met wit behang beschilderde hij zelf met zijn eigen kunst.

Hij ging zijn artistieke talenten in de keuken gebruiken om Nederlanders de echte Chinese gerechten te leren eten. Eén van de specialiteiten die hij op de kaart zette was Dim Sum.
Hij besefte dat koken ook een kunst is: je bent vrij in het combineren van vormen, smaken en kleuren. Vooral voor Dim Sum geldt dat.

Al snel zat het kleine restaurant altijd vol met mensen die deze smaken erg konden waarderen. Het boek van Adriaan van Dis “Een barbaar in China” begint in dit restaurant. Toen zijn zoon dat las en aan zijn vader Ho vroeg of Adriaan van Dis bij hem kwam eten moest hij eerst een foto van Adriaan van Dis zien voordat hij hem als vaste klant herkende.

in 1981 opende hij een tweede restaurant “Treasure” naast het Paleis op de Dam. Bijzonder was dat de keuken altijd open stond. Ho hield er erg van zijn gasten te vertellen over de achtergrond van de gerechten. Man Kin Ho zag Dim Sum als kunstvorm: het moet niet alleen voortreffelijk smaken, maar er vooral ook mooi uitzien. En die combinatie en passie zie je terug in alle Dim Sum producten.

A Spiritual Road - Man Kin Ho

Iedereen kwam in Treasure langs, van Aat Veldhoen, de Fagels, Annie M.G. Schmid tot prinses Juliana. Ho zette originele gerechten uit de authentieke Chinese keuken op de culinaire kaart van Nederland. Hij experimenteerde ook graag met gerenommeerde Nederlandse chefs. De critici en fans waren laaiend enthousiast over de smaak van de Dim Sum.

De door Man Kin Ho op de kaart gezette Dim Sum werden zo populair dat hij in 1990 een productie-unit opzette in Amstelveen onder de naam Treasure Dim Sum Products BV. Het was gelukt om daar Dim Sum producten fabrieksmatig (op grote schaal) te produceren en toch die bijzondere smaak en geur te behouden. Het werd mogelijk om met een machine veel dunner deeg te maken dan met mensenhanden.

Er kwam veel vraag van grote bedrijven die op events iets anders willen serveren op dan de standaard borrelhappen en bitterballen. Ook klopte al snel KLM en diverse groothandels aan de deur en behoren zij nog steeds tot de afnemers van het eerste uur. Beroemde koks als Cas Spijkers en Joop Braakhekke hadden de Dim Sum van Ho op de kaart staan want Dim Sum past ook erg in de trend naar gezond eten en goede ingrediënten.

Het bedrijf is inmiddels 2x uitgebreid en onder de afnemers bevinden zich groothandels, luchtvaartmaatschappijen, cateraars en andere professionele aanbieders van voedingsmiddelen.

De heer Ho Man Kin is op 6 april 1993 door de Chinese ambassade tot ambassadeur van de Dim Sum benoemd.

In 2010 gaf hij de leiding van het bedrijf in handen van dochter Jennifer Ho en zoon Koon Lai Ho. Jennifer Ho wilde het bedrijf alleen overnemen als haar broer Koon ook mee zou doen. Koon werkte als architect en was klaar voor een nieuwe uitdaging. En hun moeder is ook nog steeds nauw bij het bedrijf betrokken.

De belangrijkste waarden voor de familie zijn nog steeds;

  • kwaliteit van de grondstoffen
  • authenticiteit en traditie
  • visuele uitstraling, want “eten begint met je ogen”
dmmsmm

“Dim Sum is meer dan een snackje, het betekent letterlijk ‘het aanraken van het hart’. Onze vader heeft ons geleerd dat het niet alleen draait om het gerecht, maar om de hele beleving. De balans in smaak en structuur, alles moet kloppen. Aan die traditionele filosofie houden wij vast.”

Jennifer & Koon

Hoge kwaliteitsnormen

Treasure Dim Sum werkt alleen met verse ingrediënten. Groenten en vlees worden supervers ingekocht. Kwaliteit is erg belangrijk voor het bedrijf en er zijn veel controles door de kwaliteitsafdeling. Ze voldoen aan de HACCP en IFS-richtlijnen. In het bedrijf wordt super hygiënisch gewerkt. Omdat mensen gemakkelijk denken dat de Chinese keuken er een potje van maakt, leggen wij de lat zelf hoog.”

“Om onze kwaliteit te kunnen bewaken, testen we alles iedere dag zelf. Ingrediënten verwerken wij vers, deels nog met de hand, de meeste Dim Sum wordt voor gestoomd en daarna direct ingevroren Dat gehele proces gebeurt allemaal binnen acht uur. Zo blijft onze Dim Sum zo vers mogelijk.”

En wat deed vader Ho nadat zijn kinderen het roer over hadden genomen?
Hij heeft in 2010 besloten dat het nu tijd was zijn droom achterna te gaan en zijn kunststudie af te maken. In 2013 is hij afgestudeerd aan de Beijing fine art.
In 2013 heeft hij in Nederland met zijn oude vriend en vaste klant Aat Veldhoen een tentoonstelling gehouden in het Jan van der Togt Museum in Amstelveen,

In augustus 2019 is Man Kin Ho helaas overleden.

De hand van de meester zal echter altijd herkenbaar blijven in onze Dim Sum producten, daar waken zijn kinderen voor.