Drie dingen die je wilt weten over het Midherfstfestival!

Tijd om je lampionnen uit de kast te halen, want vandaag is het Midherfstfestival! Al meer dan drieduizend jaar wordt het Midherfstfestival, ook wel bekend als Maanfeest of Mid-Autumn Moonfestival, gevierd en het is één van de belangrijkste (en leukste) feesten in Oost-Azië. Is het Midherfstfestival nog nieuw voor jou? Wij leggen de drie belangrijkste weetjes uit!

1. Familie, vrienden, lekker eten en veel gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten van een geslaagd Midherfstfestival. Op de dag dat de maan het volst is symboliseert deze de reünie van de familie, die samenkomt om te eten, de maan te bewonderen en lampionnen te maken.

2. Volgens de legende van het Midherfstfestival leeft er een Godin genaamd Chang’e op de maan, samen met haar konijntje. Door kaarsen en wierook te branden hopen we dat de Maangodin ons zegent en kinderen proberen haar silhouette in de maan terug te vinden.

3. Er zijn een aantal dingen waar je niet omheen kunt tijdens het Midherfstfestival, namelijk lampionnen en mooncake! Deze heerlijke, traditionele cakejes bestaan in honderden varianten, de een al lekkerder dan de ander. Kenmerkend is de ronde vulling, wat weer symbool staat voor de maan. Waag jij je eraan om het eens zelf te maken?

De enige vraag die nog rest is waarom het Midherfstfestival heet, terwijl de herfst hier nog maar net begonnen is. Het antwoord is eenvoudig! Volgens de Chinese kalender vindt het Midherfstfestival precies plaats op de 15e dag van de 8e maand, wat volgens deze kalender het midden van de herfst is.

Happy Moonfestival! 
P.S.: in onze Custard Bun is ook een maantje te vinden, heb jij deze al ontdekt?