Dim Sum bereiden

Wij willen ervoor zorgen dat je snel en eenvoudig kan genieten van je Dim Sum ervaring en leggen hier graag uit hoe je de Dim Sum bereiden kunt. Er zijn 2 verschillende bereidingswijze van de Dim Sum producten:

Stomen

Stomen is een kooktechniek waarbij de pure smaken en vitamines goed behouden blijven. Door geen gebruik te maken van vetstof is dit ook een gezonde manier van bereiden. Stomen gebeurt boven kokend water en is eenvoudiger dan je denkt. De Dim Sum doe je in de stoommandjes met de deksel erop. Plaats het mandje op een iets kleinere steelpan met kokend water en stomen maar!

Deze Dim Sum ga je stomen:

  • Xiao Long Pao of  So Xiao Long Pao (Vegan)
  • Kai Shao Mai en Kai Pao,
  • So Chan Chu Kai (Vegan)

Bakken

Een eenvoudige bereiding waarbij je twee texturen combineert door een eeuwenoude baktechniek. Allereerst kook-stoom je het product in een klein laagje water om het vervolgens krokant af te bakken met een theelepeltje olie. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een koekenpan met anti-aanbaklaag en een passende deksel. Alles kan vanuit bevroren stand direct bereid worden in dezelfde koekenpan.

Deze Dim Sum ga je bakken:

  • Gyoza Vegan
  • Gyoza Shrimp

Een paar algemene tips:

  • Dim Sum kun je direct uit de diepvries bereiden. Dus bewaar de Dim Sum na de bezorging in de diepvries. Heb je na het thuisdimsummen nog producten over die ontdooid zijn? Bewaar deze dan in de koelkast en bereid de Dim Sum uiterlijk de volgende dag.
  • Het is goed voor het behoud van de stoommandjes als je ze voor het eerste gebruik een nachtje in het water kan laten weken.
  • Je kunt tijdens het stomen van de Dim Sum in het stoommandje, tegelijkertijd de Gyoza’s bereiden in de pan zodat je binnen 15 minuten alle producten gereed hebt en samen kunt gaan dimsummen (Vegan pakket 27 minuten).
  • Er zijn 2 stoommandjes met 1 deksel, je kunt de mandjes stapelen en dus tegelijkertijd de Dim Sum stomen.
  • De stoommandjes en de stoom die er vanaf komt is heet! Gebruik zo nodig ovenhandschoenen of een theedoek om het mandje vast te pakken.

Hieronder tonen we ook in een video stap voor stap hoe je de producten stoomt of bakt. Op de handleiding uit de Dim Sum “Steam & Share” box vind je een QR-code waarmee je de video’s ook tijdens het bereiden van de Dim Sum op je telefoon kunt bekijken.

Laten we beginnen!

Bereidingswijze

Stomen

De bereidingstijd is: 15 minuten (Vegan box 27 minuten)
We gaan de volgende producten stomen:

  • Xiao Long Pao, Kai Shao Mai, Kai Pao
  • of uit de Vegan box: So Xiao Long Pao en de So Chan Chu Kai

Voorbereiding
Week de mandjes 15 min.

Bereidingswijze

Bakken

De bereidingstijd is: 10 minuten
We gaan de volgende producten bakken:

  • Gyoza Vegan
  • Gyoza Shrimp